søndag 29. november 2009

Anfi del Mar september 2009


Så har vi vore der igjen....ferieparadiset vårt på Gran Canaria. To veker med sol og varme, bading og fjellturar, god mat og drikke frå dag ein. Vi er svært glade for at vi har høve til å reise til denne flotte staden og "fylle på" oss sjølve med opplevingar og vitaminer før vinteren set inn for alvor.
Mange meiner at "Time share" er bortkasta pengar, at ein kan reise på mange charterturar for prisen vi må betale for å kjøpe  oss inn i dette. Javel, det er sikkert rett det. Men vi har valgt dette fordi vi likar den luxusen som er der. Vi kjenner på at vi eig dette, og vi føler oss heime når vi kjem dit. Leilegheitene er velutstyrte med vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin og elles alt som høyrer til for å bu lettvint. Det vi ikkje ynskjer å gjere sjølv av rydding o l gjer vaskehjelpa for oss. Vi vel frå dag til dag om vi vil lage maten sjølv, eller om vi vil velje mellom dei mange ulike matstadane som finst.

Området er bilfritt, og der er godt vakthald kring  
området heile døgnet. Vi brukar nøkkelkort for å
kome oss inn gjennom portane og dørene.


                    
På biletet ser vi ein av portane med vakta.









Desse kaktusane vert vel i største laget for stovevindauget heime?


    




Reint og velstelt over alt


Turar



Det er mange fine alternativ til turar ein kan gå i området. Ein fin tur er den mellom 2 - 3 timar lange turen til den norske palmelunden. Her møter vi mange andre norske som går tur, og vi kjenner oss mest som i same familie når vi sit og et nista vår på denne fine oasen midt i det elles tørre landskapet i fjellområdet.









"Porten" inn til Norskeplassen



                                            
                                           Ein sosial møtestad ved dei "norske" palmene





Eit kortare alternativ er å gå opp på fjellet ovanfor Anfi. Omlag 1/2 time til toppen. Flott utsikt utover havet.

Ein kan gå tur langs strandpromenaden til Arguineguin, eller vi kan gå fjellvegen til Puerto Rico. Vi kjøper oss ein lett lunsj og ei pils eller ein Sangria før vi tek taxi tilbake.



Utsikt frå fjellet mot anlegget Anfi del Mar.




Båttur til Puerto de Mogan




Dette må vel vere ein av dei vakraste
stadene i dette området. Blomerankane
over portalane i gatene talar sitt eige språk.                                              
















Takk for denne gongen!

2 kommentarer:

  1. Flott! Vi lurte nokre sekund på om vi skulle hive oss rundt og reise i romjula.. Men så besinna vi oss, sjølvsagt :-)

    Velkomne heimatt!!

    SvarSlett
  2. Ja synes det er gøy å "putle" på med prosjekter:)Trodde egentlig ikke at noen av oss hadde arvet mors "håndarbeid gener", men det ligger nok latent når man bare prøver;)
    Ser bildet av far og søsken...at du var jo ikke på det:( Jeg plukket bare bilder ned fra veggen hjemme, og tok dem det var plass til på puten....og at det skulle være likt på begge sider av mor og far. Det familiebildet av dere alle 7 + bestemor og bestefar ble for stort.
    Klem Tina

    SvarSlett