torsdag 24. juni 2010

Berlin for andre gong!


Vi fekk lyst til å besøkje Berlin igjen. Ein del var usett, og ein del hadde vi lyst til å sjå på nytt. Rimeleg tur. 3 overnattingar med hotell midt i sentrum av Berlin.
Schønfeldt aitport er ein heller dårleg flyplass. Den ligg i Aust Berlin, og ber preg av det. Vi meistra kjøp av togbillettar på automat, og vi fann ut korleis vi skulle kome oss vidare med toget. Det heile vart noko meir innvikla enn nødvendig, men då vi endeleg fann fram til hotell Ambassador var vi glade og fornøgde og sette i gang med å oppleve.
Vi vitja Unter den Linden, Brandenburger Tor, vi såg Holocost memorial, og vi såg restar av muren og Checkpoint Charlie. Kjende stader alt i hop.
Vi vitja også det store varehuset Ka De We som er Berlin sitt svar på Harrods of London. Her hadde vi eit mektig (og langt frå billeg) lunsjmåltid eine dagen. Ei  flott oppleving var det å sitte på toppen i glashuset og sjå utover byen.
Turbussane som tek oss med rundt med guide er svært nyttige for å få eit perspektiv på byen. Vi gjekk av på Brandenburger Tor og fekk inn litt av atmosfæren der.
                                                                                   
Vi kjende litt på korleis det må ha vore medan muren var der, og korleis det var då den fall. Sikkert ikkje berre greit etterpå heller for ein del folk der.













Ein av dagane drog vi til Nikolaikvarteret som er den eldste bydelen i Berlin. Den gamle kyrkja er den eldste bygningen i Berlin, og byen har vakse ut frå denne kyrkja.

Det 368 meter høge TV-tårnet med den roterande kafeen på toppen lot vi vere. Der var lang kø for å kome opp. Vi valde i staden ein triveleg uterestaurant der vi hygga oss med pils i fineveret. Ja, veret var strålande alle dagane vi var der.


Nikolaikyrkja frå 1250.


Den siste kvelden berre rusla vi rundt i nærmiljøet ved hotellet. Det var varmt og mykje folk var ute. Vi sat lenge ved eit bord på Alexanderplatz og åt is og såg på folkelivet.

Tre dagar var høveleg. Vi fekk med oss det meste av dei aktuelle kjende stadene, og vi hadde tid nok til å finne roa og nyte det flotte veret og den flotte byen.



Dette er Keisar Wilhelms minnekyrkje ved Kurffurstendamm.

1 kommentar:

  1. Hørtes ut som en flott tur:) Må si dere er flink å reise!

    Hilse så mye til onkel Lars!

    Klem Tina:)

    SvarSlett